Číňania získali podiel v skupine J&T za približne 79 miliónov eur

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 15:09 • 2 min
Číňania získali podiel v skupine J&T za približne 79 miliónov eur

PRAHA - Čínska spoločnosť CEFC Shanghai International Group upísala nové akcie skupiny J&T. Za 5-% podiel zaplatila 78,95 milióna eur. Dokončenie transakcie potvrdila týždenníku Euro hovorkyňa skupiny J&T Monika Veselá. Informoval o tom server e15.cz.

slovakia

left justify in out

Doterajší majitelia Jozef Tkáč a Ivan Jakabovič tak v súčasnosti vlastnia každý 47,5-% podiel. Nový akcionár má 5 %. Do J&T Finance Group patrí najmä privátna banka J&T Bank a slovenská Poštová banka.
     

Čínska spoločnosť CEFC uzatvorila minulý rok s J&T zmluvu o strategickej spolupráci. Podľa skorších informácií mali Číňania získať v skupine J&T Finance až tretinový podiel takmer za 20 miliárd Kč (728,60 milióna eur).
     

CEFC Shanghai International Group Limited patrí do holdingu China Energy Company Limited (CEFC). To je najväčšia súkromná spoločnosť v Šanghaji a 6. najväčšia privátna firma v Číne. Pôsobí predovšetkým v oblasti financií, energetiky a priemyslu.
     

Prezident čínskej korporácie Čchan Čchao-tuo minulý rok uviedol, že skupina má záujem v Česku investovať aj do ďalších odvetví, napríklad do cestovného ruchu, poľnohospodárstva či technológií. Firma okrem toho prisľúbila, že v Českej republike preinvestuje až 38 miliárd Kč.
     

(1 EUR = 27,450 CZK)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies