Číňania budú vyrábať SUV v Mexiku spoločne s mexickou Giant Motors

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 13:20 • 2 min
Číňania budú vyrábať SUV v Mexiku spoločne s mexickou Giant Motors

MEXICO CITY - Predstavitelia čínskej spoločnosti JAC Motors spolu s mexickými partnermi a zástupcami mexickej vlády dnes otvorili nový autosalón čínskej firmy. A zároveň predstavili dva nové modely športovo-úžitkových (SUV) vozidiel, ktoré sa budú vyrábať v tejto krajine.

slovakia

left justify in out

Čínska automobilka sa spojila s mexickou firmou Giant Motors a investičnou spoločnosťou miliardára Carlosa Slima a dohodli sa, že budú spoločne vyrábať SUV model v štáte Hidalgo. Investícia v hodnote 4,4 miliardy pesos (214,71 milióna eur) má Mexiku pomôcť pri diverzifikácii jeho ekonomických väzieb po zhoršení vzťahov s USA po nástupe nového amerického prezidenta Donalda Trumpa.

 

JAC alebo Jianghuai Automobile Company vyrába nákladné aj osobné vozidlá. V Mexiku má zastúpenie od roku 2007 prostredníctvom predajcov áut.

 

Závod Giant Motors v Hidalgo, ktorý zatiaľ vyrába menšie a stredne veľké nákladné autá, rozšíri svoje kapacity, aby mohol vyrábať aj SUV modely S2 a S3 čínskej firmy JAC. S ich produkciou by chcel začať už v 2. polovici tohto roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies