Čína vyzvala na denuklearizáciu Kórejského polostrova

NETKY.SK • 18 Apríl 2012, 11:10 • 2 min
Čína vyzvala na denuklearizáciu Kórejského polostrova

na vyzvala na denuklearizáciu Kórejského polostrova - Politika Čína vyzvala dnes na denuklearizáciu Kórejského polostrova. Apel prišiel po tom, ako Severná Kórea uviedla, že je pripravená na odvetu vo svetle medzinárodného odsúdenia, ktoré si vyslúžila od

slovakia

left justify in out

img

Čína vyzvala dnes na denuklearizáciu Kórejského polostrova. Apel prišiel po tom, ako Severná Kórea uviedla, že je pripravená na odvetu vo svetle medzinárodného odsúdenia, ktoré si vyslúžila odpálením rakety dlhého doletu.
      Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Liou Wej-min novinárom povedal, že všetky strany by mali byť pokojné a zdržanlivé, keď sa usilujú o diplomatické riešenie.
      Mnohí analytici hovoria o zvýšenej pravdepodobnosti toho, že Pchjongjang uskutoční tretiu jadrovú skúšku, konštatovala tlačová agentúra Reuters.
      Izolovaný a chudobný komunistický štát oznámil, že nepovolí inšpektorom Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) vstup do krajiny. Zmaril tým nádeje, že nový vodca Severnej Kórey Kim Čong-un sa po nástupe k moci bude snažiť o užšie vzťahy s medzinárodným spoločenstvom.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies