Čína pre kartel uvalila siedmim prepravným spoločnostiam tučnú pokutu

NETKY.SK • 28 December 2015, 09:53 • 2 min
Čína pre kartel uvalila siedmim prepravným spoločnostiam tučnú pokutu

ŠANGHAJ - Čínska Národná rozvojová a reformná komisia (NDRC) v pondelok informovala o uložení pokuty vo výške 407 mil. čínskych jüanov (CNY) siedmim námorným prepravným spoločnostiam za manipuláciu cien.

slovakia

left justify in out

Spoločnosti námornej dopravy sa podľa čínskeho regulačného úradu dohodli na zvýšení sadzieb za prepravu osobných a nákladných vozidiel, ako aj stavebných strojov prevážaných v rámci piatich trás, vrátane trasy medzi Čínou a Európou.


Takto dohodnuté ceny trvali počas minimálne štyroch rokov, čím firmy porušili protimonopolný zákon krajiny, uviedla NDRC. Pokuty pre jednotlivé prepravné firmy sú vo výške štyroch až deviatich percent z ich minuloročných príjmov z obchodov súvisiacich s Čínou.


Podľa informácií NDRC sa pokuta za manipuláciu cien týka nórskej firmy Wallenius Wilhelmsen Logistics, japonských spoločností Kawasaki Kisen Kaisha, Mitsui OSK Lines a Eastern Car Liner, ako aj kórejskej Eukor Car Carriers, čílskej Compania Sud Americana de Vapores a dcérskej spoločnosti firmy CSAV. Najvyššiu pokutu vo výške 284 mil. CNY zaplatí kórejská spoločnosť Eukor Car Carriers.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies