Čím Slovensko uchvátilo zahraničných turistov?

NETKY.SK • 13 Január 2024, 10:20 • 2 min
Čím Slovensko uchvátilo zahraničných turistov?

Niekedy sami nevieme a nevážime si, aké poklady doma máme, kým nám to neukáže niekto zvonka.

slovakia

left justify in out

Aj preto je zaujímavé niekedy sledovať blogerov a cestovateľov z celého sveta, ktorí zavítajú aj na malé Slovensko a z pohľadu cudzinca nám ukážu, čo všetko tu máme jedinečné a „svetové“.

Určite nás takto milo prekvapila rodinka mladých blogerov Flying the Nest – párik Stephen a Jess, ktorí s malým synčekom Hunterom cestujú po svete a na svojich blogoch a vlogoch uverejňujú, čo ich uchvátilo na ich cestách.

Títo sympatická blogeri (so sledovanosťou 1,2 milióna divákov na youtube a 850 tisíc fanúšikov na FaceBooku) pred štyrmi zavítali aj na Slovensko a z návštevy vyrobili hneď niekoľko videí, prostredníctvom ktorých našu krásnu krajinu predstavujú celému svetu.

Len pred pár dňami sa spomienkami na návštevu Slovenska vrátili na svojom facebookovom profile, kde uverejnili krátke video z ulíc Bratislavy. Opísali ju ako mesto, kde sa celé hodiny dokázali túlať malebnými uličkami Starého mesta s peknými farebnými budovami a zaujímavými sochami. „No povedzte, čakali by ste, že Bratislava je takáto krásna?“ uvádza svoje video Stephen.

Zaujali ich stánky s remeselnými výrobkami na Hlavnom námestí, vystúpili na Michalskú vežu, z ktorej sa kochali výhľadom na celé mesto, navštívili tunajšie múzeum.

Stephen nezabudol podotknúť, že napriek toľkej historickej kráse, Slovensko je prakticky mladšie ako on sám. Uverejnili aj zábery z pochutnávania si na šťavnatom burgri, hranolčekoch a československom poklade – Kofole na streche jednej z reštaurácii v strede mesta.

Uchvátil ich Modrý kostolík, hrad a jeho okolie, s výhľadom na Dunaj aj neďaleké Rakúsko, zaujal ich zvyk malých kaviarničiek na vozíkoch – tzv. caffé-bycikloch, v uliciach Starého mesta.

V ľudovej reštaurácii, samozrejme, nemohli nevyskúšať halušky a cesnakovú polievku, podávanú v žemli. Navštívili aj vychýrené UFO na Moste SNP, kde si vychutnali pohľad na široké okolie.

Z Bratislavy sa vybrali aj do ďalších končín Slovenska. Mladí cestovatelia navštívili Súľovské skaly aj Bojnický zámok, boli ohromení z jeho podzemia. Strávili čas v Čičmanoch, kde ocenili nádherné ornamenty tunajšej architektúry, ochutnali makové šúľance.

Za jeden z najkrajších zážitkov na Slovensku označili pobyt v Grand hoteli Kempinski vo Vysokých Tatrách, kde ostali očarení výhľadom na Štrbské Pleso a vyskúšali si aj člnkovanie na jazere.

"Sme, úprimne, naozaj uchvátení tým, čo sme v takej malej krajine videli a zažili. Odporúčam každému cestovateľovi dať si Slovensko do zoznamu svojich najbližších cieľov!" vyhlásil Stephen na konci jedného z videí o Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Flying the Nest
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies