Čierne dni slovenského hokeja: Samovraždu spáchal aj Hlinkov kolega!

NETKY.SK • 15 September 2014, 15:46 • 2 min
Čierne dni slovenského hokeja: Samovraždu spáchal aj Hlinkov kolega!

BRATISLAVA – Čierne dni pre slovenský hokej! Za dva dni prišli o život až traja významní ľudia z hokejového prostredia. Včera predčasne ukončil svoj život majster sveta z roku 2002 Miroslav Hlinka. Boj so zákernou chorobou prehral reprezentačný lekár Vladimír Lupták.

slovakia

left justify in out

Dnes zomrel pod kolesami vlaku vo veku 51 rokov bývalý hráč a tréner klubu MHK Dubnica Miroslav Kováčik. Údajne kráčal chrbtom k idúcemu vlaku po koľajniciach, ktorý ho na mieste zabil. Rušňovodič už nestačil stroj zabrzdiť. "Je to veľmi čerstvé. Nechcem sa k tomu bližšie vyjadrovať. Počul som, že sa postavil na koľaj a... Je to zložitejšie," povedal pre TASR Paksi.

 

Kováčik pôsobil v Dubnici dlhé roky nielen ako hráč, ale vykonával aj funkciu trénera. "Hrával za Spartak Dubnica nad Váhom ešte v 1. Slovenskej národnej hokejovej lige (SNHL), následne za HK Dubnica. Za náš nový klub MHK Dubnice tiež odohral jednu sezónu a neskôr robil aj trénera žiakov. V podstate pri ňom sa učil hrať hokej za mužov Pavol Demitra," dodal Paksi.

 

Dubnický klub prišiel v nedeľu aj o svojho generálneho manažéra a hráča z uplynulej sezóny Miroslava Hlinku, ktorý od leta pôsobil ako asistent trénera na striedačke extraligového klubu HC'05 Banská Bystrica. Majster sveta z Göteborgu sa obesil na balkóne svojej izby v banskobystrickom hoteli.
      

V rámci tragickej nedele slovenského hokeja skonal aj dlhoročný lekár reprezentačného výberu Vladimír Lupták. Ten vo veku 50 rokov prehral boj s dlhou a ťažkou chorobou. Jeho poslednou veľkou akciou pri národnom tíme boli februárové ZOH v Soči. Kariéru hokejového lekára odštartoval v roku 2000 v Slovane Bratislava, kde zotrval ďalších sedem rokov. S "belasými" sa ako člen realizačného tímu tešil z piatich majstrovských titulov. Odborne sa špecializoval v oblasti športovej traumatológie, jeho hlavným zameraním boli artroskopické operácie kĺbov.

 

Smrť Miroslava Hlinku a Vladimíra Miroslava Kováčika vyvoláva otázniky. Obaja totiž pôsobili v štruktúrach dubnického hokejového tímu. 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies