BRATISLAVA - Mleté mäso je vďačná forma jedla, pokiaľ pri varení prihliadate aj na čas. Je totiž rýchlo hotové a vďaka svojej konzistencii sa lepšie spojí s koreninami, ktorými je ochutené.
Výsledkom je potom skvelá chuť. Nehovoriac o tom, že jeho konzumácia je jednoduchšia nielen pre starších ľudí, ale aj pre deti.
Mleté mäso vyhláška definuje ako čerstvé mäso, ktoré je iba mechanicky spracované a obsahuje maximálne jedno percento soli.
Ak ste si doteraz mysleli, že mleté mäso je určené len na fašírky či nanajvýš plnenú papriku, presvedčíme vás, že ste sa mýlili. Jeho využitie v kuchyni je naozaj rôznorodé a jeho chuť výnimočná. Použiť ho môžete ako na pečenie, tak i na zapekanie. Stačí si len vybrať.
Tak čo, vyskúšate najbližšie pre zmenu niečo z mletého mäsa aj vy? Inšpirovať sa môžete receptami počas nasledujúceho týždňa.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies