Chránené myšiaky útočia v rakúskom Burgenlande na bežcov i cyklistov

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 08:33 • 2 min
Chránené myšiaky útočia v rakúskom Burgenlande na bežcov i cyklistov

VIEDEŇ - Rekreační bežci i cyklisti čelia v Deutschkreuzi v rakúskej spolkovej krajine Burgenland útokom dravých vtákov - myšiakov. Aj keď je známe, že tieto operence si chránia svoje územia, podobné útoky si predsa len neobvyklé.

slovakia

left justify in out

Myšiak hôrny patrí medzi najväčšie a najčastejšie sa vyskytujúce dravce žijúce v Burgenlande. Na ceste, ktorá patrí medzi obľúbené bežecké trasy v Deutschkreuzi, však už najmenej sedemkrát zaútočili nielen na myši, ale aj na ľudí. Jedna z obetí dokonca tento útok stihla nakrútiť mobilom, informoval dnes rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

 

Sokoliar a poľovník Marko Weiss, ktorý sa dravcom venuje už dve desiatky rokov, doteraz o podobne agresívnych vtákoch nepočul. Je mu však jasné, že si myšiaky chránia potomstvo a zdanlivými útokmi, pri ktorých sa príležitostne dotknú aj ľudských tiel, sa snažia "votrelcov" odradiť a odohnať. Myšiaky, ktoré sú chránenými vtákmi, však obvykle nikoho nechcú zraniť, tvrdí Weiss.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies