Chorváti odmietajú kritiku Slovinska, za prílev migrantov vinia otvorenú grécku hranicu

NETKY.SK • 19 Október 2015, 15:49 • 2 min
Chorváti odmietajú kritiku Slovinska, za prílev migrantov vinia otvorenú grécku hranicu

TRNOVEC - Chorvátsky minister vnútra Ranko Ostojič dnes odmietol obvinenia Slovinska, že Chorvátsko porušilo dohodu o obmedzení počtu migrantov prekračujúcich spoločnú hranicu na 2500 denne. Ostojič vyhlásil, že Slovinci neustále menia toto číslo.

slovakia

left justify in out

Podľa Ostojiča "v prvý deň oznámili, že povolia vstup ôsmim tisícom. Toto číslo sa za 24 hodín zmenilo na 5000 a potom na 2500. Nakoniec sa z neho stala nula", citovala ministra tlačová agentúra AP. Minister Ostojič dodal, že Chorvátsko "nedovolí, aby sa stalo zberným strediskom" Európskej únie, a obvinil Grécko, že nezastavilo prílev desaťtisícov migrantov z Turecka do Európy. Chorvátska polícia informovala, že od 15. septembra, keď Maďarsko zatvorilo svoju hranicu so Srbskom a prúd utečencov sa tak odklonil do Chorvátska, do tejto balkánskej krajiny vstúpilo vyše 197.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies