Chlapec zo Žiliny má v centre Saint-Étienne imitáciu spálne

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 09:45 • 2 min
Chlapec zo Žiliny má v centre Saint-Étienne imitáciu spálne

SAINT-ÉTIENNE - V centre Saint-Étienne má vlastnú detskú izbu, ktorá v deň zápasu Slovensko - Anglicko na EURO 2016 vzbudzovala pozornosť stoviek futbalových fanúšikov promenádujúcich sa ulicami mesta. Štrnásťročnému Tobiasovi Dyroffovi zo Žiliny sa podarilo niečo, na čo bude dlho s hrdosťou spomínať.

slovakia

left justify in out

Ako víťaz súťaže "Fanúšikova izba" sa mohol podieľať na konštrukcii imitácie jeho detskej spálne, ktorá je umiestnená v presklenom kontajneri na jednom z hlavných námestí pred budovou Opery a je jedinečnou prezentáciou Slovenska debutujúceho na európskom šampionáte.

 

V interiéri izby sa nachádza posteľ so zelenou prikrývkou a výšivkami futbalových lôpt, na ktorej sa vynímajú dresy MŠK Žilina a slovenskej reprezentácie. Nechýbajú poháre a diplomy, ktoré mladý futbalista stihol počas svojej začínajúcej sa kariéry získať. Mladý Slovák stojac pri svojom "diele" spokojne konštatoval, že projekt má obrovský úspech. "Hrávam za žiakov MŠK Žilina, preto moja voľba pri aranžovaní izby bola jasná. Hneď som vedel, že v nej nesmú chýbať dresy MŠK Žilina a slovenskej reprezentácie. Som prekvapený, aký záujem moja izba vyvolala. Fotia si ju ľudia, veľa z nich sa ma pýta, čo sú to za dresy a potom sa chcú odfotiť aj so mnou," povedal pre TASR Tobias.

 

Svojimi nápadmi a radami pomáhal dizajnérom kontajnera, ako by mala jeho izba vyzerať, aby čo najviac pripomínala jeho vlastnú "žilinskú". "Verím, že ešte nejaký čas tu pobudne. Záleží na tom, či naši futbalisti postúpia zo skupiny. Verím, že áno. Tipujem, že dnes vyhráme 2:0, góly dajú Hamšík a Weiss a pôjdeme do osemfinále," nezaprel v sebe Tobias "skalného" fanúšika.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies