Chlapec chce nálezné zo 100-tisíc eur, ktoré sa našli v Dunaji

NETKY.SK • 7 December 2015, 16:08 • 2 min
Chlapec chce nálezné zo 100-tisíc eur, ktoré sa našli v Dunaji

VIEDEŇ - Polícia v rakúskej Viedni sa snaží zistiť, ako sa vyše 100.000 eur v sto- a päťstoeurových bankovkách dostalo do ramena rieky Dunaj, kde ich unášal prúd.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia zatiaľ nezistili spáchanie trestného činu, pri ktorom by zmizla takáto suma peňazí, informovala hovorkyňa viedenskej polície.

Jeden mladík, ktorý v sobotu 5. decembra spozoroval "mokrý" poklad v Dunaji, skočil do rieky, aby ho vytiahol - ako napísali rakúske noviny Österreich, citované dnes tlačovou agentúrou Reuters.

 

Okoloidúci ľudia si pri jeho skoku mysleli, že sa pokúša spáchať samovraždu, a tak zalarmovali políciu. Tá prišla práve v čase, keď lovil vo vode bankovky. Teraz sa chlapec pokúša dostať svoj podiel zo sumy.

 

"Chlapec vyhlásil, že chcel peniaze odniesť na políciu, ale je otázne, či ich našla polícia alebo chlapec," uviedla policajná hovorkyňa.

V Rakúsku každý, kto nájde finančnú hotovosť a prinesie ju na políciu, môže žiadať nálezné vo výške päť až desať percent z tejto sumy a má právo dostať celú sumu, ak jej právoplatného majiteľa do roka neidentifikujú.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies