Chelsea v šlágri remizovala s Juventusom, Barcelona otáčala skóre

NETKY.SK • 20 September 2012, 06:38 • 2 min
Chelsea v šlágri remizovala s Juventusom, Barcelona otáčala skóre

Chelsea v šlágri remizovala s Juventusom, Barcelona otáčala skóre - Futbal Skupinová fáza futbalovej Ligy majstrov pokračovala v stredu úvodnými zápasmi v skupinách E až H. V šlágri večera remizoval obhajca trofeje Chelsea Londýn na domácom trávniku s Juv

slovakia

left justify in out

img

Skupinová fáza futbalovej Ligy majstrov pokračovala v stredu úvodnými zápasmi v skupinách E až H. V šlágri večera remizoval obhajca trofeje Chelsea Londýn na domácom trávniku s Juventusom Turín 2:2 aj vďaka dvom gólom brazílskej posily Oscara dos Santosa z prvého polčasu.
      Na Stamford Bridge v E-skupine už v prvom polčase padli tri góly. Po polhodine sa v priebehu dvoch minút dvakrát presadil stredopoliar Chelsea Oscar. Najskôr jeho pokusu pomohol za chrbát gólmana Buffona nešťastný teč Bonucciho, o chvíľu neskôr zvýšil už na 2:0 excelentnou strelou spoza šestnástky. V 38. minúte ale gólovo odpovedal na druhej strane Vidal a Juventusu vedenému z lavičky asistentom Massimom Carrerom pre trest hlavného kouča Antonia Conteho sa po zmene strán podarilo vyrovnať skóre gólom Quagliarellu desať minút pred koncom. V druhom zápase skupiny Šachtar Doneck doma potvrdil úlohu favorita a FC Nordsjaelland zdolal 2:0 zásluhou strelecky disponovaného Mchitarjana.
      Vydretým víťazstvom vstúpila do Ligy majstrov Barcelona, ktorá na Nou Campe v G-skupine otáčala skóre so Spartakom Moskva. Tri body zachránil herne dominujúcim domácim po výsledku 3:2 dvoma gólmi v záverečnej dvadsaťminútovke Argentínčan Messi. Celtic Glasgow sa s Benficou Lisabon rozišiel zmierlivo 0:0.
      V F-skupine Bayern potvrdil výborný vstup do sezóny aj v pohárovom dueli s Valenciou. Domáci od začiatku udávali tempo, mali hernú prevahu a pretavili ju do víťazstva 2:1 po góloch Schweinsteigera z prvého a Kroosa z druhého polčasu. Mandžukič ešte v nadstavenom čase po vylúčení hosťujúceho Ramiho nepremenil penaltu. Nečakanou je prehra francúzskeho Lille doma s BATE Borisov 1:3, keď hostia rozhodli o výsledku už v úvodnom dejstve.
      Manchester United v H-skupine tesne zdolal Galatasaray Istanbul 1:0. Trojnásobní európski šampióni z Old Trafford sa tešili po zásahu Carricka už zo 7. minúty, Nani v druhom polčase mohol zvýšiť, ale nepremenil pokutový kop. Rumunský tím CFR Kluž nečakane triumfoval na pôde portugalskej Bragy 2:0, keď mu na to stačili dve strely do priestoru bránky domácich.

      Sumáre stredajších zápasov skupinovej fázy LM:

      E-skupina
      Chelsea Londýn - Juventus Turín 2:2 (2:1)
      Góly: 31. a 33. Oscar - 38. Vidal, 80. Quagliarella. Rozhodca: Proenca (Port.)
      Šachtar Doneck - FC Nordsjaelland 2:0 (1:0)
      Góly: 44. a 76. Mchitarjan. Rozhodca: Gil (Poľ.)
      
      F-skupina
      Bayern Mníchov - FC Valencia 2:1 (1:0)
      Góly: 38. Schweinsteiger, 76. Kroos - 90.+ Valdez. Rozhodca: Aydmus (Tur.), ČK: 90.+ Rami (Valencia)
      OSC Lille - BATE Borisov 1:3 (0:3)
      Góly: 60. Chedjou - 6. Volodko, 20. Rodionov, 43. Olechnovič
      Rozhodca: Borski (Poľ)
      
      G-skupina
      Celtic Glasgow - Benfica Lisabon 0:0
      Rozhodca: Rizzoli (Tal.)
      FC Barcelona - Spartak Moskva 3:2 (1:1)
      Góly: 14. Tello, 72. a 90. Messi - 29. vlastný Alves, 58. Romulo. Rozhodca: Mažič (Srb.)

      H-skupina
      Manchester United - Galatasaray Istanbul 1:0 (1:0)
      Gól: 7. Carrick. Rozhodca: Stark (Nem.)
      Sporting Braga - CFR Kluž 0:2 (0:2)
      Gól: 19. a 34. Bastos. Rozhodca: Rasmussen (Dán.)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies