Chcel investovať do kryptomien, no doplatil na to. Z účtu mu odišlo viac ako 100-tisíc

NETKY.SK • 17 Apríl 2024, 19:30 • 2 min
Chcel investovať do kryptomien, no doplatil na to. Z účtu mu odišlo viac ako 100-tisíc

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Dolnom Kubíne prijal oznámenie o podvodnom konaní neznámych páchateľov, ktorí pod zámienkou investovania peňazí do kryptomien pripravili poškodeného o viac ako 100 000 eur.

slovakia

left justify in out

Podľa doposiaľ zistených informácií mala poškodeného muža kontaktovať neznáma osoba s výhodnou ponukou investovania v kryptomenách, s ktorou súhlasil. Následne bol muž kontaktovaný ďalšou doposiaľ neznámou osobou, ktorá ho navigovala k nainštalovaniu aplikácie AnyDesk do jeho počítača, čím získala prístup k jeho počítaču.

Po investovaní finančných prostriedkov bol neznámou osobou informovaný o výške zisku na jeho kryptomenovom účte a o potrebe uhradiť poplatky za odblokovanie účtu. Poškodený muž potom zistil, že žiadne peniaze nezískal, ale naopak, z jeho účtu boli vykonané transakcie v prospech neznámych bankových účtov, čím prišiel o viac ako 100 000 eur.

Polícia upozorňuje, aby ste zvážili komu zveríte svoje peniaze na investovanie. Ak chcete obchodovať s kryptomenami alebo akciami  overujte si sprostredkovateľa a oslovujte iba overené spoločnosti. Opatrnosti a obozretnosti nikdy nie je dosť!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR, Foto: Ilustračná (modernconsensus)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies