Charlie Hunnam si zahrá v adaptácii knihy Stratené mesto Z

NETKY.SK • 4 Február 2015, 16:25 • 2 min
Charlie Hunnam si zahrá v adaptácii knihy Stratené mesto Z

BRATISLAVA - Anglický herec Charlie Hunnam si zahrá v pripravovanom dobrodružnom filme The Lost City of Z.

slovakia

left justify in out

Snímka vznikne podľa rovnomennej knihy amerického spisovateľa Davida Granna, ktorá v roku 2013 vyšla aj v slovenskom preklade pod názvom Stratené mesto Z (Príbeh smrtonosnej posadnutosti v Amazónii). Dielo je inšpirované skutočnou udalosťou. Tridsaťštyriročný Hunnam sa predstaví v úlohe bádateľa Percivala Fawcetta, ktorý sa v roku 1925 stratil v Amazónii, kde hľadal stratené staroveké mesto. Fawcetta mal pôvodne stvárniť Benedict Cumberbatch. Ponuku však napokon odmietol pre iné pracovné povinnosti.

 

Okrem už spomínaného rodáka z mesta Newcastle upon Tyne sa vo filme objavia aj Robert Pattinson, ktorý sa preslávil ako upír Edward Cullen z päťdielnej série filmových adaptácií romantickej ságy Twilight (2008 -2012), či britská herečka Sienna Miller. Pattinson sa ukáže v role Henryho Costina a 33-ročná rodáčka z New Yorku si zahrá Fawcettovu manželku Ninu. Produkciu snímky chcú odštartovať tento rok v lete. Divákom a diváčkam ju plánujú predstaviť v roku 2016. Autorom scenára je James Gray, ktorý bude dielo zároveň aj režírovať. 

 

Charlie Hunnam je známy z televíznych seriálov Queer as Folk (1999 - 2000), Undeclared (2001 - 2003) alebo Zákon gangu (2008) a filmov Futbaloví chuligáni (2005), Potomkovia ľudí (2006), Deadfall (2012) či Ohnivý kruh (2013). V októbri by mali do slovenských kín uviesť horor Crimson Peak, v ktorom si zahral Alana McMichaela. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies