Chára opäť autorom najtvrdšej strely, prekonal vlastný rekord

NETKY.SK • 31 Január 2011, 08:07 • 2 min
Chára opäť autorom najtvrdšej strely, prekonal vlastný rekord

Chára opäť autorom najtvrdšej strely, prekonal vlastný rekord

slovakia

left justify in out

img

Zdeno Chára sa v noci na nedeľu stal štvrtýkrát v rade víťazom súťaže individuálnych zručností v rámci exhibičného víkendu All Stars zámorskej hokejovej NHL. Kapitán Bostonu Bruins strelou s rýchlosťou 105,9 míľ za hodinu (170,43 km/h) prekonal vlastný rekord spred dvoch rokov, keď mu vtedy namerali 105,4 (169,62).
      Najväčší konkurent držiteľa Norrisovej trofeje zo sezóny 2008/2009 Shea Weber z Nashvillu síce v prvom kole finále súťaže tromfol Cháru (104,8-104,1), ten sa však pri druhom pokuse oprel do puku s ešte väčšou razanciou a rekordným výkonom priviedol obecenstvo v Raleigh do eufórie. Chára si pritom po prehratom prvom kole nebol istý, či ešte má šancu na reparát. "Priznám sa, pravidlami som si nebol istý. Vedel som však, že existuje niečo ako finále, tak som si povedal dobre, ešte mám jeden pokus. Skúsil som dať do toho všetko a podarilo sa, takže som spokojný," uviedol Chára pre oficiálnu internetovú stránku profiligy a dodal, že rekordy sú na to, aby sa prekonávali.
      Chára obhájil svoje prvenstvo z Dallasu 2007, Atlanty 2008 a Montrealu 2009 a svojím výkonom prispel k celkovému víťazstvu tímu Erica Staala v súťažiach zručností nad tímom Nicklasa Lidströma 33:22. V súťaži o najrýchlejšieho korčuliara zvíťazil nováčik New Yorku Islanders Michael Grabner, najpresnejšiu strelu mal Daniel Sedin z Vancouveru a súťaž najkreatívnejšieho zakončenia samostatného nájazdu vyhral do tretice ruský útočník Alexander Ovečkin z Washingtonu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies