Chaos okolo péeniek, doplácajú naň pacienti!

NETKY.SK • 3 Október 2014, 09:15 • 2 min
Chaos okolo péeniek, doplácajú naň pacienti!

BRATISLAVA - S vysokou horúčkou či nevládny, aj tak sa musí pacient dostaviť v prvý deň choroby k lekárovi. Ináč mu doktor práceneschopnosť nevypíše.

slovakia

left justify in out

Do júla stačilo, aby pacient prišiel do ambulancie neskôr, dodržiavalo sa nepísané pravidlo do troch dní, a lekár mu potvrdil maródku spätne. 

 

Od júla však môže lekár PN spätne vypísať len vtedy, ak pacient príde s potvrdením z pohotovosti, ktoré nemôže byť staršie ako tri dni. Toto opatrenie má zabrániť zneužívaniu práceneschopnosti.

 

V praxi však sťažuje život chorým pacientom, ktorí majú prácu mimo svojho bydliska, alebo aj tým, ktorí by v prvých dňoch choroby mali ležať doma, konštatuje denník Pravda.

 

Novú povinnosť už začali prísne kontrolovať aj posudkoví lekári Sociálnej poisťovne. Už sa stalo, že péenky poisťovňa neuhradila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies