Cez Bratislavu bežalo takmer 8 700 bežcov

NETKY.SK • 6 Apríl 2014, 16:30 • 2 min
Cez Bratislavu bežalo takmer 8 700 bežcov

BRATISLAVA - Počas víkendu bol v hlavnom meste už 9. ročník Bratislavského mestského maratónu.

slovakia

left justify in out

Každoročne na jar žije Bratislava bežeckými maratónmi a ani tento rok to nebolo inak. Počas víkendu bol v hlavnom meste už 9. ročník Bratislavského mestského maratónu, ktorého sa zúčastnil rekordný počet bežcov, konkrétne 8 697 ľudí. Súťažili v siedmich disciplínach, najdlhšia trať mala 42 kilometrov. Akciu už tradične podporil aj Bratislavský kraj. Výkony bežcov ocenil aj predseda BSK Pavol Frešo, ktorý ich prišiel podporiť aj s rodinou. „Bratislavský kraj podporuje všetko, čo ľudí vyberá z obývačiek a vedie k aktívnemu životu a toto je už jedna tradičná značka behu,“ povedal župan Frešo, ktorý výstrelom odštartoval desaťkilometrový beh. Zároveň dodal, že takéto akcie napomáhajú zdravej súťaživosti a tým, ktorí sa postavia na štart, ponúkajú skvelý pocit z prekonania samého seba.

 

Medzinárodný maratón na trati dlhej 42 kilometrov vyhrali traja Keňania. Na prvom mieste skončil Joel Mwangi s časom 2:18, na druhom Isaac Chesiny s časom 2:27 a na treťom mieste Richard Chepkwony s časom 2:28. V ženskej kategórii zabehla trať najrýchlejšie Keňanka Alice J. Kiborová s časom 2:42, na druhom mieste skončila Maďarka Tunde Szabóová s časom 2:44 a na treťom mieste Chorvátka Marija Vrajicová s časom 2:57. Súčasťou maratónu boli aj majstrovstvá Slovenska v polmaratóne. V mužskej kategórii vyhrali tiež traja Keňania, v ženskej kategórii boli úspešné dve Maďarky (1. a 3. miesto) a jedna Keňanka (2.miesto). 

 

Organizátori tento rok pripravili program aj pre menej súťaživých. Mohli sa zúčastniť bežeckého tréningu - History Run, ktorý viedol päťkilometrovou traťou okolo najvýznamnejších historických pamiatok Bratislavy spojený s krátkym výkladom. Na akcii nechýbali sprievodné podujatia a hudobné vystúpenia. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies