Cestujúci spoločnosti KLM môžu mať v lietadle len príručnú batožinu

NETKY.SK • 6 November 2015, 14:01 • 2 min
Cestujúci spoločnosti KLM môžu mať v lietadle len príručnú batožinu

KÁHIRA - Holandská letecká spoločnosť KLM dnes svojim cestujúcim na linke so štartom v Káhire povolila mať len príručnú batožinu. Informovali o tom zdroje káhirského letiska, podľa ktorých šlo o bezpečnostné opatrenie.

slovakia

left justify in out

Cestujúcim toto nové nariadenie oznámili zamestnanci leteckej spoločnosti pri registrácii na let 554 z Káhiry do Amsterdamu. V dôsledku toho približne polovica cestujúcich zrušila letenku. Lietadlo potom z Káhiry odštartovalo o 30 minút neskôr, pričom na jeho palube bolo len 115 cestujúcich. Pôvodne si letenku na tento let zabookovalo 247 ľudí.

 

Spoločnosť KLM informovala vo štvrtok prostredníctvom svojej webovej stránky, že nebude odbavovať veľkú batožinu, ale ubezpečila, že bude pokračovať v letoch do a z Káhiry.

 

K rovnakým opatreniam pristúpili aj britské letecké spoločnosti, ktoré majú z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch evakuovať stovky britských turistov.

Tieto bezpečnostné opatrenia súvisia s haváriou ruského lietadla Airbus A321, ktoré sa zrútilo minulú sobotu asi pol hodiny po štarte zo Šarm aš-Šajchu. Zahynulo pri tom všetkých 224 ľudí na palube.

 

Londýn i Washington považujú za možné, že príčinou havárie ruského lietadla na Sinajskom polostrove mohla byť bomba. Na palubu lietadla ju údajne mohla prepašovať miestna odnož extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Egypt tieto dohady odmieta a podobne aj Rusko, ktoré opakovane vyzýva počkať so závermi na výsledky vyšetrovania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies