Cestujúca žaluje Southwest Airlines pre explóziu motora

NETKY.SK • 28 Apríl 2018, 08:25 • 2 min
Cestujúca žaluje Southwest Airlines pre explóziu motora

FILADELFIA - Pasažierka na palube lietadla spoločnosti Southwest Airlines, ktoré muselo v rámci vnútroštátneho letu núdzovo pristáť pre výbuch motora, žaluje leteckú spoločnosť i výrobcu motora z možného zanedbania. Informovala o tom v sobotu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Lilia Chavezová tvrdí, že od incidentu v lietadle, ku ktorému došlo 17. apríla, trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a preto žaluje spoločnosť Southwest so sídlom v Dallase, v štáte Texas, a taktiež spoločnosť CFM International, ktorá motor vyrobila.

 

Po výbuchu motora lietadla ženu takmer vytiahlo z paluby, nehodu neprežila

 

Chavezová sedela počas letu tri sedadlá za oknom, ktoré sa vplyvom explózie motora rozbilo. Tvrdí, že bola svedkyňou "hororu", keď prúd vzduchu spôsobený dekompresiou takmer vytiahol z lietadla pasažierku Jennifer Riordanovú sediacu pri rozbitom okne. Riordanová neskôr na následky zranení zomrela.

 

Poškodené lietadlo, ktoré malo namierené z New Yorku do Dallasu, muselo po incidente núdzovo pristáť vo Filadelfii. Letecká spoločnosť vo svojom stanovisku uviedla, že nemôže komentovať prebiehajúce súdne spory. Zástupcovia CFM International neprejavili snahy komentovať situáciu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies