Cestovná kancelária Solymar nechala na Sicílii vyše 100 klientov

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 18:09 • 2 min
Cestovná kancelária Solymar nechala na Sicílii vyše 100 klientov

PRAHA - Česká cestovná kancelária (CK) Solymar nechala na Sicílii vyše 100 klientov. Domov ich musela dopraviť poisťovňa Uniqa. Let z Palerma do Prahy bol údajne zrušený preto, lebo CK zaň nezaplatila. Informoval o tom na svojej internetovej stránke IDNES.cz pražský denník Mladá fronta Dnes.

slovakia

left justify in out

Solymar zatiaľ problémy popiera a tvrdí, že ich zapríčinila porucha lietadla. Podľa klientov však bola situácia na letisku dramatická. Cestovka neustále menila dobu ich odchodu. Napokon sa musela o dopravu postarať poisťovňa Uniqa, ktorej sa po zrušení plánovaného letu nepodarilo spojiť sa s CK.

IDNES.cz sa domnieva, že cestovná kancelária má zrejme problémy. V Uniqua bola poistená proti úpadku len do 2. júla 2013. Špekuluje sa o tom, že dôvodom zrušenia letu bol fakt, že ho nezaplatila. Samotná cestovka však na otázku novinárov odpovedala, že ťažkosti nemá.

Podľa Asociácie českých cestovných kancelárií a agentúr (ACCKA) predala cestovka v predchádzajúcich mesiacoch cez zľavový portál Slevomat.cz 750 poukazov na zájazdy v termíne od apríla do novembra tohto roku.

Hovorkyňa poisťovne Eva Svobodová potvrdila, že cestovka bola dlhé roky bezproblémovým klientom. Nedávno však došlo v Solymare k zmene vo vlastníckej štruktúre. Majiteľom CK bol až do júla podľa obchodného registra Alonso Melero Pascual. Stál aj za cestovnou kanceláriou Prázdninový klub Európa, ktorá už ukončila činnosť. Súčasným majiteľom CK Solymar je Ján Pfeifer.

V Českej republike v súčasnosti pôsobí okolo 986 cestovných kancelárií, ktoré vlani predali zhruba 2 milióny zájazdov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies