Plénum odobrilo utorkové vystúpenie Zelenského pred poslancami cez telemost

NETKY.SK • 6 Máj 2022, 12:05 • 2 min
Plénum odobrilo utorkové vystúpenie Zelenského pred poslancami cez telemost

BRATISLAVA – Poslanci Národnej rady (NR) SR v piatkovom hlasovaní odsúhlasili vystúpenie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského pred slovenským parlamentom prostredníctvom telemostu. Poslancom sa prihovorí v utorok 10. mája od 12:00 h.

slovakia

left justify in out

Predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) zároveň privítal na balkóne členov ukrajinsko-slovenskej skupiny priateľstva. Oznámil tiež, že slovenskí poslanci majú pozvanie navštíviť ukrajinský parlament. Vycestovať by mali podľa jeho slov do dvoch týždňov.

 

img

 

Vstúpenie ukrajinského prezidenta bude simultánne tlmočené bez možnosti poslancov klásť otázky. Po skončení jeho vystúpenia bude prestávka do 14:00 h. Zelenskyj sa od napadnutia Ukrajiny Ruskou federáciou prihovoril už viacerým národným parlamentom, ale aj protestujúcim na rôznych zhromaždeniach vo svete odsudzujúcich ruskú agresiu. Okrem iného sa spojil aj s poslancami Európskeho parlamentu.

 

Možno vás zaujme: Bohatí Rusi utekajú do Dubaja, aby sa vyhli sankciám



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona