Čestný bezdomovec: Odovzdal na polícii batoh, bolo v ňom 42-tisíc!

NETKY.SK • 19 September 2013, 07:00 • 2 min
Čestný bezdomovec: Odovzdal na polícii batoh, bolo v ňom 42-tisíc!

BOSTON - Viac ako 68.000 dolárov vyzbierali do dnešného poludnia miestneho času ľudia z celých Spojených štátov pre bostonského bezdomovca, ktorý pred nákupným centrom našiel batoh plný peňazí a odovzdal ho polícii. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Glen James sa do pozornosti médií dostal v pondelok, keď ho náčelník bostonskej polície Ed Davis pochválil za to, že odovzdal batoh so 42.000 dolármi, ktoré sa napokon podarilo vrátiť ich majiteľovi.  Jamesov čin inšpiroval Ethana Whittingtona z Virgínie na založenie fondu, ktorý má Jamesovi pomôcť "zmeniť život".    

Do dnešného popoludnia sa na účte internetovej zbierky nachádzalo 68.000 dolárov od 2698 darcov, z ktorých mnohí zanechali na stránke pochvalné odkazy adresované Jamesovi, napríklad "Úžasný človek. Dojal ma k slzám" alebo "Máme sa od teba čo učiť". James pre miestne médiá povedal, že má okolo 50 rokov a nemôže pracovať, pretože v dôsledku poškodenia vnútorného ucha nevie udržať rovnováhu. Býva v útulku pre bezdomovcov v Bostone a žije z milodarov.

Whittington, ktorý pracuje v marketingovej firme v štáte Virgínia, povedal, že fond založil preto, lebo mu Jamesov čin pripadá inšpiratívny. Zároveň dodal, že v utorok sa rozprával s Jamesom o tom, ako darované peniaze využije.

"Jamesov príbeh mi jednoducho pripadal inšpiratívny," uviedol Whittington. "Neustále sme zaplavovaní negatívnymi správami. James dodáva ľuďom nádej a ukazuje im, že nie všetko na tomto svete je zlé." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies