Český rezort vnútra dostal pokutu za zverejnenie záznamu o zadržaní Jany Nagyovej

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 18:13 • 2 min
Český rezort vnútra dostal pokutu za zverejnenie záznamu o zadržaní Jany Nagyovej

PRAHA - Pokutu vo výške 60.000 Kč udelil český Úrad pre ochranu osobných údajov (ÚOOÚ) rezortu vnútra za zverejnenie policajného videozáznamu o zadržaní bývalej šéfky kabinetu expremiéra Petra Nečasa Jany Nagyovej, medzičasom Nečasovej.

slovakia

left justify in out

 Informáciu priniesli dnes české elektronické médiá s odvolaním sa na hovorcu Ministerstva vnútra ČR Pavla Nováka.
     

Videozáznam, ktorého zverejnením vo vysielaní verejnoprávnej Českej televízie (ČT) vlani v decembri sa vedenie policajného Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) chcelo brániť proti špekuláciám o údajnej neprimeranosti zásahu, poskytol ČT šéf ÚOOZ Robert Šlachta.
     

Úrad pre ochranu osobných údajov zdôvodnil udelenie pokuty konštatovaním, že česká polícia neprijala opatrenia, aby nedošlo k odovzdaniu záznamu zo zatýkania televízii. Podľa jeho názoru polícia nemôže na potvrdenie neoprávnenosti kritiky využiť informácie, ktoré získala pri výkone verejnej moci a musí na to využiť štandardné postupy, napríklad občianskoprávnu žalobu.
     

Ministerstvo sa proti rozhodnutiu môže odvolať, policajné prezídium v súčasnosti zvažuje ďalší postup.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies