Český prezident Miloš Zeman sa na návšteve SR stretne s Andrejom Kiskom aj Petrom Pellegrinim

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 06:50 • 2 min
Český prezident Miloš Zeman sa na návšteve SR stretne s Andrejom Kiskom aj Petrom Pellegrinim

BRATISLAVA - Na návštevu Slovenska pricestoval prezident Českej republiky Miloš Zeman.

slovakia

left justify in out

Počas nej sa vo Vysokých Tatrách stretne vo štvrtok so slovenským prezidentom Andrejom Kiskom aj premiérom Petrom Pellegrinim.

 

"Podľa tradície nadštandardných slovensko-českých vzťahov pôjde o jeho prvú oficiálnu zahraničnú cestu po opätovnom zvolení do funkcie prezidenta," povedal o Zemanovej návšteve Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.

 

"Predmetom rozhovorov bude predovšetkým ďalší rozvoj bilaterálnej spolupráce medzi oboma krajinami, ktorý sa v tomto roku nesie aj v znamení významných spoločných výročí," doplnil.

 

Okrem toho sa prezidenti spoločne prevezú v koči okolo Štrbského plesa a ochutnajú slovenské špeciality. Podvečer sa český prezident stretne aj so slovenským predsedom vlády Pellegrinim. Zo Slovenska Zeman odcestuje v piatok 6. apríla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies