Českí poslanci schválili návrh rozpočtu s deficitom 70 miliárd

NETKY.SK • 9 December 2015, 18:48 • 2 min
Českí poslanci schválili návrh rozpočtu s deficitom 70 miliárd

PRAHA - Česká Poslanecká snemovňa schválila dnes väčšinou hlasov návrh štátneho rozpočtu pre rok 2016 s deficitom 70 miliárd Kč. Za návrh hlasovalo po dnešnej viac ako trojhodinovej diskusii 104 poslancov, proti bolo 78 ich kolegov, informovali české médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa schváleného návrhu budú výdavky predstavovať 1,251 bilióna Kč, príjmy by mali dosiahnuť 1,181 bilióna Kč.

Zákonodarcovia súčasne odsúhlasili presun 600 miliónov Kč pre dôchodcov, ktorí dostanú jednorazový príspevok 1200 Kč, ako aj 520 miliónov Kč pre rezort práce na príspevky na starostlivosť o postihnutých. Poslanci schválili aj viac peňazí pre hasičov a na podporu športu.

 

Kým opozícia kritizovala koalíciu za údajne priveľmi vysoký schodok, minister financií ČR Andrej Babiš podľa portálu Novinky.cz konštatoval: "Pridali sme na platoch. Ľudí nakupujú, sú preplnené obchody. Ľudia veria, že táto vláda prinesie inú situáciu, že bude lepšie. Už je lepšie."

 

Podľa jeho slov má ČR jeden z najnižších deficitov v Európe, druhú najnižšiu mieru nezamestnanosti a od nástupu súčasnej vlády k moci sa štátny dlh znížil o štyri percentuálne body.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies