VIDEO Česká predvolebná kampaň sa nevyhla rasistickému podtónu, vyvoláva v ľuďoch nenávisť!

NETKY.SK • 11 Október 2017, 14:38 • 2 min
VIDEO Česká predvolebná kampaň sa nevyhla rasistickému podtónu, vyvoláva v ľuďoch nenávisť!

PRAHA – Česká televízia zažalovala politické hnutie Blok za uverejnený klip, ktorý je zameraný proti islamu a moslimom. Na pravdepodobné porušenie zákona televízia upozornila aj Radu pre rozhlasové a televízne vysielanie.

slovakia

left justify in out

Video zobrazuje skupinu moslimov, ktorí sa rozbehnú k babičke opierajúcej sa o podporné chodítko a podkopnú jej nohy. Herci vo videu sa následne rozbehnú k tabuli s nápisom „Výdaj sociálnych dávok“. Informáciu priniesli Lidové noviny. Povinnosťou verejnoprávnej televízie je pred voľbami odvysielať politické spoty všetkých politických kandidátov a hnutí. Čo je veľa, je príliš, povedalo si samotné vedenie televízie a na pravdepodobné porušenie zákona upozornila príslušné orgány.  

 

Členka hnutia Jana Volfová pre médiá uviedla, že „20. a 21. októbra si budú môcť ľudia vybrať, či dajú peniaze našim deťom a dôchodcom, alebo moslimom a Afričanom“. Týmto spotom sa hnutie snaží upozorniť na fakt, že štát má k dispozícii iba jeden balík peňazí, ktorý nie je bezodný. Hnutie sa vyjadrilo, že je len na voličoch, či budú podporovať nelegálnych migrantov, medzi ktorými môžu byť aj nebezpeční islamisti napojení na teroristické bunky, alebo vlastných ľudí.  

 

Televízia takúto predvolebnú kampaň vyhodnotila ako nevhodnú a žiadala pozmeniť jeho vysoko rasistický podtón. Problematické video bolo však odvysielané spolu s ostatnými spotmi kandidujúcich strán, keďže hnutie odmietlo poskytnúť náhradný materiál. „V prípade volebného spotu hnutia Blok proti islamizácii Česká televízia v rámci svojich zákonných možností vyzvala k dodaniu náhradného spotu a podala trestné oznámenie,“ informovala hovorkyňa ČT Karolína Blinková. Zodpovednosť za obsah príspevkov odvysielaných vo vyhradenom bezplatne poskytnutom vysielacom čase vo verejnoprávnej televízií nesú samotní kandidáti. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies