Česká národná banka schválila Kofole prospekt pre vstup na burzu

NETKY.SK • 20 November 2015, 14:54 • 2 min
Česká národná banka schválila Kofole prospekt pre vstup na burzu

BRATISLAVA - Česká národná banka schválila k 20. novembru 2015 spoločnosti Kofola ČeskoSlovensko prospekt, prostredníctvom ktorého firma verejne ponúkne až 275 tisíc novo vydaných akcií. Ako informovala v piatok spoločnosť, pre veľký záujem investorov sa akcionár Enterprise Investors rozhodol odpredať až 1,9 milióna existujúcich akcií, ak bude dosiahnutá priaznivá predajná cena.

slovakia

left justify in out

Ponuka akcií sa bude skladať z verejnej ponuky v ČR, Poľsku a na Slovensku, pričom firma ponúkne svoje akcie na pražskej a varšavskej burze. Celkovo sa bude skladať z 275 tisíc novo vydaných akcií a až 825 tisíc existujúcich akcií ponúknutých na predaj jedným zo súčasných akcionárov, spoločnosti CED Group S.a.r.l. (akcionár ovládaný poľskou investičnou skupinou Enterprise Investors). Vzhľadom na silný záujem investorov sa množstvo ponúknutých akcií môže podľa zverejnených informácií navýšiť o ďalších 1 075 000 existujúcich akcií v závislosti od predajnej ceny. Celkový počet akcií by sa tak mohol dostať na 2,175 milióna.


Maximálna cena akcie je stanovená na 650 českých korún (CZK), indikatívna minimálna cena pre retailových investorov je v Českej republike 500 CZK. "Kofola je v skvelej kondícii a hospodársky rast v Česku, na Slovensku a v Poľsku má veľmi pozitívny výhľad," vysvetlil finančný riaditeľ skupiny Kofola Daniel Buryš. Ako doplnil, podľa harmonogramu sa s akciami v Prahe začne obchodovať 2. decembra. Ako informovala hovorkyňa Slovenskej sporiteľne Marta Cesnaková, zber objednávok na nákup akcií spoločnosti Kofola ČeskoSlovensko bude od 23. novembra do 1. decembra zabezpečovať aj Slovenská sporiteľňa.


Skupina Kofola je jedným z najvýznamnejších výrobcov nealkoholických nápojov s ôsmimi výrobnými závodmi na piatich európskych trhoch. Celkovo skupina zamestnáva 2 300 ľudí. Do produktového portfólia spoločnosti Kofola ČeskoSlovensko patrí tradičný kolový nápoj Kofola, pramenitá voda Rajec, rad sirupov Jupí, hroznový nápoj Vinea, detské nápoje Jupík, či energetické nápoje Semtex. Od začiatku roka 2015 Kofola distribuuje produkty spoločnosti Rauch v Českej republike a na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies