Černák má v base problémy: Odkiaľ zobral poštovú známku so svojou podobizňou?!

NETKY.SK • 9 September 2016, 11:43 • 2 min
Černák má v base problémy: Odkiaľ zobral poštovú známku so svojou podobizňou?!

ILAVA – Mafiánsky boss má problémy. Mikuláš Černák má na krku doživotie a okrem toho má aj ďalšie problémy za mrežami. Ďalší trest dostal kvôli poštovej známke. Dozorcovia totiž nevedeli, ako sa k nej dostal. Okrem toho to nebola obyčajná poštová známka, bol na tej totiž vyobrazený sám Černák. Ten sa teraz s ústavom na výkon trestu v Ilave súdi.

slovakia

left justify in out

Černák známku nalepil na list, ktorý chcel z Ilavy poslať. Nikto však vo väznici netušil, ako sa k nemu známka dostala. "Podľa žalovaného spáchal odsúdený disciplinárne porušenie tým, že poslal listovú zásielku opatrenú známkou ktorú získal spôsobom, ktorý nie je v súlade s príslušnými predpismi," povedal hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

 

Podľa TV JOJ Černák povedal, že mu známku poslala jeho priateľka v balíku. Zarážajúce však je, že nikto v ilavskej väznici nevedel, že v balíku táto známka bola. Poštové známky si totiž väzni môžu kúpiť priamo vo väzení, alebo ich dostávajú od svojich známych v balíkoch.

 

Keďže nikto vo väzení nevedel, ako sa Černák k známke dostal, potrestali ho. "Žalobca sa domáhal, aby súd zrušil rozhodnutie žalovaného a vrátil vec na opätovné konanie," doplnil Tarabus.

 

Černák však na súde neuspel. "Krajský súd žalobu odmietol ako neprípustnú, pretože smeruje k rozhodnutiam, ktoré sú vylúčené zo súdneho prieskumu. Súdy majú právomoc preskúmavať iba tie rozhodnutia o uložení disciplinárneho trestu, kde konanie odsúdeného vykazuje znaky priestupku," povedal Tarabus a dodal: "Krajský súd sa zaoberá ešte ďalšou žalobou, ktorou sa žalobca domáha voči žalovanému ochrany pred nezákonným zásahom orgánu verejnej správy."

 

V septembri 2010 Krajský súd v Prešove zamietol odvolanie Černáka a potvrdil doživotný trest za šesť vrážd. Trest si Černák odpykáva vo väzení s najvyšším stupňom stráženia v Ilave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies