Ceny ropy stagnujú, americká WTI sa obchoduje nad 50 USD za barel

NETKY.SK • 17 Október 2016, 08:44 • 2 min
Ceny ropy stagnujú, americká WTI sa obchoduje nad 50 USD za barel

SINGAPUR - Ceny ropy na začiatku nového týždňa prakticky stagnujú. Americká WTI sa obchoduje tesne nad úrovňou 50 USD (45,45 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s novembrovým kontraktom klesol dnes ráno o 7.44 SELČ o 13 centov na 50,22 USD za barel. Decembrový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zlacnel o 5 centov na 51.90 USD za barel.

 

Ropnému trhu chýbajú na začiatku nového týždňa silnejšie impulzy. Ceny čierneho zlata sú pod miernym tlakom, keďže firma Baker Hughes v piatok (14. 10.) uviedla, že počet aktívnych vrtov v USA v predchádzajúcom týždni vzrástol o 4 na 432. Tým sa potvrdila tendencia z uplynulých týždňov. Podľa expertov nárast cien ropy spôsobil, že ťažba z bridlíc v USA je opäť atraktívnejšia. Tento vývoj je v protiklade k snahám Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC), ktorý znižuje produkciu, aby kontroloval ceny.

 

(1 EUR = 1,1002 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies