Ceny ropy mierne vzrástli, cena WTI sa posunula nad 45 USD/barel

NETKY.SK • 7 September 2016, 20:02 • 2 min
Ceny ropy mierne vzrástli, cena WTI sa posunula nad 45 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy dnes vzrástli, keď ich čiastočne podporilo oslabenie kurzu dolára, tempo rastu však bolo slabé, keďže šance, že najväčší producenti ropy dospejú v dohľadnom čase k dohode o stabilizácii trhu, nie sú príliš veľké. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ceny ropy zaznamenali výrazný rast v pondelok (5.9.), keď sa Rusko a Saudská Arábia dohodli na spolupráci v otázke stabilizácie ropných trhov. To viedlo najmä k prudkému rastu ceny ropy Brent, ktorá v priebehu pondelka vyskočila približne o 5 %. Neskôr však redukovala svoje zisky, keď minister ropného priemyslu Saudskej Arábie Chálid al-Fálih oznámil, že zatiaľ nie je dôvod na zmrazenie produkcie.

 

Dnes zhruba do 16.00 h SELČ sa cena ropy Brent s novembrovým kontraktom zvýšila oproti utorkovej (6.9.) uzávierke o 25 centov na 47,51 USD (42,28 eura) za barel (159 litrov). V podobnom rozsahu zaznamenala rast aj cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v októbri. Tá vzrástla o 29 centov na 45,12 USD/barel.

 

Trhy teraz vyčkávajú na najnovšie údaje o vývoji zásob ropy v USA za minulý týždeň. Analytici očakávajú, že po dvoch týždňoch rastu ropné zásoby klesli o 100.000 barelov. Americký ropný inštitút (API) by mal svoje údaje zverejniť dnes vo večerných hodinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies