Ceny ropy mierne vzrástli, cena Brentu sa posunula nad 55,70 USD/barel

NETKY.SK • 10 Február 2017, 08:10 • 2 min
Ceny ropy mierne vzrástli, cena Brentu sa posunula nad 55,70 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy zaznamenali dnes mierny rast, keď ich čiastočne podporila pokračujúca redukcia ťažby zo strany Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC), najnovšie však aj informácia o zvýšení dovozu ropy do Číny. Výraznejšiemu rastu cien však zabránili vysoké zásoby komodity v Spojených štátoch.

slovakia

left justify in out

Dovoz ropy do Číny vzrástol v januári medziročne o 27,5 %, napriek obmedzeniam vo výrobe, ktoré spôsobili oslavy nového lunárneho roka. To signalizuje vysoký dopyt po komodite na čínskom trhu. Na druhej strane, podľa nedávnych informácií amerického ministerstva energetiky sa zásoby ropy v Spojených štátoch v minulom týždni zvýšili až o 18,8 milióna barelov (1 barel = 159 litrov). Ekonómovia pôvodne očakávali rast len o 2,5 milióna barelov.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v apríli dosiahla do 7.16 h SEČ 55,75 USD (52,14 eura) za barel. Oproti predchádzajúcej uzávierke to znamená rast o 12 centov. Cena americkej ľahkej ropy WTI s marcovým kontraktom zaznamenala rast o 11 centov na 53,11 USD/barel.

 

(1 EUR = 1,0692 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies