Ceny ropy ďalej klesajú pre obavy z jej prebytku na trhoch

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 08:21 • 2 min
Ceny ropy ďalej klesajú pre obavy z jej prebytku na trhoch

SINGAPUR - Ceny ropy dnes ďalej klesajú z minulotýždňového maxima, už druhý obchodný deň v rade.

slovakia

left justify in out

Dôvodom sú obavy z ešte väčšieho prebytku ropy na trhoch po tom, ako z USA prišla správa, že počet ťažobných zariadení v krajine znova vzrástol, prvýkrát od decembra minutého roka. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Podľa spoločnosti Baker Hughes, americké energetické firmy pridali minulý týždeň jedno ťažobné zariadenie. A hoci pribudlo len jedno, znamená to prvý prírastok ťažobných zariadení po 12 týždňoch poklesu. To signalizuje zvyšovanie ťažby ropy v USA.

 

Barel (159) litrov americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate (WTI) s dodávkou v apríli dnes do 7.17 SEČ zlacnel o 67 centov, alebo 1,7 % na 38,77 USD (34,37 eura). V priebehu piatka (18.3.) pritom cena WTI nakrátko vzrástla na 41,20 USD/barel, čo bola jej najvyššia úroveň od začiatku decembra 2015, potom však začala strácať pôdu pod nohami a jej cena zamierila nadol.

 

Cena severomorskej ropy Brent s dodávkou v máji dnes klesla o 33 centov na 40,87 USD za barel. Aj Brent sa v piatok nakrátko vyšplhala až na tohtoročné maximum 42,54 USD za barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies