Celtic oslávil tretí ligový titul v sérii a 45. celkovo

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 09:41 • 2 min
Celtic oslávil tretí ligový titul v sérii a 45. celkovo

GLASGOW - Futbalisti Celticu Glasgow si vďaka stredajšiemu vysokému triumfu nad Partick Thistle 5:1 s predstihom zabezpečili už tretí ligový titul v rade a 45. celkovo.

slovakia

left justify in out

Celtic má na čele tabuľky 26-bodový náskok pred druhým Aberdeenom, pričom do konca súťaže zostáva už len sedem kôl. Klub si zároveň zabezpečil titul v najskoršom dátume od roku 1929. "To očakávanie ste mohli cítiť už niekoľko posledných týždňov. Štýl, akým sme zavŕšil titul, bol fantastický, príznačný pre tento tím," uviedol tréner Neil Lennon, ktorého zverenci prehrali v doterajšej sezóne iba jediný zápas.

 

Celtic však mal v posledných dvoch ročníkoch uľahčenú situáciu, keďže jeho najväčší konkurent Glasgow Rangers ich pre finančné problémy strávil v nižších súťažiach. V historickej tabuľke však stále vedú jazdci, ktorí nazbierali dovedna 54 ligových titulov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies