VIDEO Ďalší nevšedný zážitok pápeža: Takto reagoval na dievčatko, ktoré sa k nemu prebojovalo cez ochranku

NETKY.SK • 6 Február 2019, 07:00 • 2 min
VIDEO Ďalší nevšedný zážitok pápeža: Takto reagoval na dievčatko, ktoré sa k nemu prebojovalo cez ochranku

ABÚ ZABÍ - Pápežovi Františkovi počas návštevy v Spojených arabských emirátov (SAE) učarovalo malé dievča, ktorému sa podarilo preniknúť cez bezpečnostné zátarasy, dobehnúť k jeho nekrytému papamobilu a odovzdať mu papierik s odkazom.

slovakia

left justify in out

"To dievča má budúcnosť!" rozplýval sa v utorok František pred novinármi na palube lietadla smerujúceho naspäť do Ríma. "Páčilo sa mi to. Na niečo také treba mať guráž! S prepáčením - chudák jej manžel," vtipkoval pápež po ceste z návštevy SAE.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EN: God is with those who seek peace. From heaven He blesses every step which, on this path, is accomplished. PT: Deus está com o homem que busca a paz. E do céu abençoa cada passo que se realiza, neste caminho, sobre a terra. ES: Dios está con el hombre que busca la paz. Y desde el cielo bendice cada paso que se da en la tierra por este camino. IT: Dio sta con l’uomo che cerca la pace. E dal cielo benedice ogni passo che, su questa strada, si compie sulla terra. FR: Dieu est avec l’homme qui cherche la paix. Et du ciel il bénit chaque pas qui, en ce sens, s’accomplit sur la terre. DE: Gott ist bei jedem Menschen, der den Frieden sucht. Und vom Himmel aus segnet er jeden Schritt, der hier auf Erden auf diesem Weg gegangen wird. PL: Bóg jest z człowiekiem, który dąży do pokoju. I z nieba błogosławi każdy krok, który na tej drodze jest podejmowany na ziemi. #apostolicjourney #uae

Príspevok, ktorý zdieľa Pope Francis (@franciscus),


Odvážne dievča sa k pápežovi dostalo na preplnenom športovom štadióne v Abú Zabí, kde František krátko nato odslúžil omšu. Spoza bezpečnostných bariér vystrelilo tak rýchlo, že ju nestihli zachytiť ani príslušníci bezpečnostnej služby. Pápež sa s ňou chvíľu zhováral a zobral si od nej papierik s odkazom. Následne sa za pápežom rozbehlo aj ďalšie dievča, ktoré František tiež privítal. Celú scénu ukončili až pracovníci bezpečnostnej služby, ktorí obe dievčatá odviedli naspäť k ich rodinám v hľadisku.

 



Svätú omšu, ktorú celebroval pápež v Abú Zabí v posledný deň svojej návštevy v SAE, navštívilo podľa hovorcu Vatikánu Alessandra Gisottiho približne 180-tisíc ľudí.

 


Františkova trojdňová návšteva v SAE bola historicky prvou cestou akéhokoľvek pápeža na Arabský polostrov, teda do rodiska islamu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona