Ruská federácia sa obáva zo zvyšovania počtu amerických jednotiek na území Poľska

NETKY.SK • 13 Jún 2019, 16:37 • 2 min
Ruská federácia sa obáva zo zvyšovania počtu amerických jednotiek na území Poľska

MOSKVA - Moskva je znepokojená plánom Washingtonu nasadiť v Poľsku letku dronov, uviedol to počas dnešného dňa námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov.

slovakia

left justify in out

"Určite nás to znepokojuje, pretože to odráža snahy o zvýšenie vojenského napätia v Európe, najmä na tzv. východnom krídle NATO... Používajú sa falošné výhovorky na realizáciu programov, ktoré destabilizujú a eskalujú situáciu," uviedol Riabkov.

 

 

Vojenské plány Spojených štátov a Poľska boli predmetom rokovaní prezidentov oboch krajín počas včerajšej schôdzky v Bielom dome. Americký prezident Donald Trump súhlasil so zriadením základne pre ďalších 1000 príslušníkov amerických ozbrojených síl v Poľsku, pričom náklady na jej výstavbu bude hradiť poľská strana.

 

Poľský prezident Andrzej Duda povedal, že z vojenského hľadiska sa prítomnosť Spojených štátov v Poľsku bude postupne zvyšovať aj naďalej. V krajine sa už teraz nachádza vyše 4000 príslúšníkov amerických ozbrojených síl.

 

 

Trump, ktorý uviedol, že uvažuje o vyslaní až 2000 ďalších amerických vojakov do Poľska, neskôr povedal, že "americká vojenská prítomnosť v tejto krajine predstavuje obmedzenú silu." Trump je tiež názoru, že Poľsko uskutoční nákup 32 viacúčelových bojových lietadiel typu F-35.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies