Celta Vigo prahne po zosadení Realu Madrid

NETKY.SK • 23 Október 2015, 12:43 • 2 min
Celta Vigo prahne po zosadení Realu Madrid

MADRID - Nepredpokladaný nádych súboja o čelo tabuľky najvyššej španielskej futbalovej súťaže bude mať sobotňajší zápas Celty Vigo s Realom Madrid. Galícijčania sa po ôsmich kolách nečakane držia plece pri pleci s dvojicou superfavoritov, rovnako ako Real a FC Barcelona majú 18 bodov a vďaka skóre okupujú druhú priečku. V prípade víťazstva sa prederú na prvé miesto.

slovakia

left justify in out

Vo Vigu si zmerajú sily jediné dva nezdolané tímy tejto sezóny Primera División. Už v pondelok nebolo po zhruba 30-tisíc vstupenkách ani stopy. Diváci zaplnia štadión Balaídos v očakávaní druhého vzácneho skalpu po tom barcelonskom zo 4. kola, keď Celta rozdrvila partiu okolo vtedy ešte zdravého Lionela Messiho 4:1. "Optimizmus fanúšikov vždy povzbudzuje k lepším výkonom. Obrovský záujem o zápas je odzrkadlením toho, že robíme svoju prácu dobre. Verím, že diváci budú odchádzať domov oslavujúc ďalšie veľké víťazstvo. Malo by to obrovskú váhu," vyhlásil brankár domácich Sergio Álvarez.

 

Celta vstúpila do sezóny s opatrnými ambíciami. Medzi elitu sa vrátila len predvlani po piatich rokoch v Primera División a dve miesta v najlepšej desiatke nesľubovali nejaké dramatické zlepšenie. V auguste sa hovorilo vo Vigu o záchrane, teraz sa v 300-tisícovom meste na pobreží Atlantiku kujú plány, ako zosadiť z prvého miesta hviezdny Real Madrid. "Vieme, že na nás čaká ťažký zápas. Budeme hrať proti jednému z najlepších tímov planéty. Od prvej minúty musíme byť dokonale sústredení. Uvedomujeme si význam víťazstva pred vlastnými fanúšikmi," dodal Álvarez.

 

Madridčania sa na cestu do Viga naladili remízovo. V stredu v Paríži nestrelili gól Saint-Germain v zápase Ligy majstrov, ale ani neinkasovali. V Parku princov nastúpili bez viacerých zranených opôr. V zostave chýbali Gareth Bale (sval ľavej nohy), Karim Benzema (zadný stehenný sval), James Rodríguez, Pepe či Dani Carvajal. Na maródku pribudol Mateo Kovačič, neistý je štart Luku Modriča.

 

Na ihrisku by sa mohli zísť hneď traja šesťgóloví strelci tejto sezóny Primera División, to by však musel nastúpiť Benzema. Góloví poltucet majú na konte aj domáci kanonier Nolito a madridský bombardér Cristiano Ronaldo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies