Čelní predstavitelia štátu oslávia 20 rokov ústavy,pozvaný V.Mečiar nepríde

NETKY.SK • 28 August 2012, 10:34 • 2 min
Čelní predstavitelia štátu oslávia 20 rokov ústavy,pozvaný V.Mečiar nepríde

Čelní predstavitelia štátu oslávia 20 rokov ústavy,pozvaný V. Mečiar nepríde - Politika Čelní predstavitelia štátu, súčasní aj tí minulí, sa zídu v piatok 31.

slovakia

left justify in out

imgČelní predstavitelia štátu, súčasní aj tí minulí, sa zídu v piatok 31. augusta pod jednou strechou. V Historickej budove Národnej rady (NR) SR v Bratislave spolu oslávia 20. výročie prijatia Ústavy SR. Trojnásobný bývalý premiér Vladimír Mečiar (ĽS-HZDS), ktorý stál pri jej zrode, bude chýbať.
      "Je medzi pozvanými, ale oznámil, že nepríde," povedala pre TASR riaditeľka Komunikačného odboru Kancelárie NR SR Soňa Pőtheová. Na slávnostné zasadnutie parlamentu sú pozvaní traja najvyšší ústavní činitelia - prezident Ivan Gašparovič, predseda NR SR Pavol Paška, premiér Robert Fico (obaja Smer-SD), predsedníčka Ústavného súdu SR Ivetta Macejková, súčasní aj bývalí poslanci, vláda, diplomatický zbor.
      Hostia si pozrú pochod Čestnej stráže s vlajkou SR a originálom Ústavy SR do Sály ústavy a šéf zákonodarného zboru Pavol Paška následne otvorí slávnostné zasadnutie NR SR. V rámci neho vystúpi prezident Ivan Gašparovič s prejavom k 20. výročiu prijatia Ústavy SR. V čase prijímania základného dokumentu v roku 1992 stál Gašparovič ako predstaviteľ HZDS na čele Slovenskej národnej rady.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies