Čech, ktorý trpí stratou pamäte, telefonoval s rodičmi

NETKY.SK • 13 Apríl 2014, 13:16 • 2 min
Čech, ktorý trpí stratou pamäte, telefonoval s rodičmi

OSLO - Čecha, ktorého našli koncom vlaňajška v zlom stave v snehovom záveji v nórskej metropole Oslo a ktorý trpí stratou pamäte, v sobotu telefonoval s rodičmi a začali sa mu vracať niektoré spomienky. Informoval o tom dnes spravodajský portál iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Muž, ktorý si hovorí John Smith, pretože si nepamätá svoje meno, ovláda päť jazykov - češtinu, slovenčinu, angličtinu, ruštinu a poľštinu.
      

Dosiaľ rozprával výhradne po anglicky a ostatným jazykom rozumel, ale vďaka trojhodinovému telefonátu s rodinou sa mu jeho rodný jazyk začal vybavovať, rovnako ako aj niektoré veci z minulosti. Rodičia sa s ním okrem iného rozprávali o detstve a jeho práci.
      

Pred tým, ako stratil pamäť, bol podľa svojho otca konzultantom českej polície a pracoval v oblasti počítačov a ekonómie. Údajne pracoval na veľkom prípade.
      

Johna Smitha podľa vlastných slov okradli a zdrogovali. Pravdepodobne mal dlhšiu dobu zviazané ruky. Preto si myslí, že v rodnej krajine to preňho nie je bezpečné. Istý si ale nie je ani Nórskom.
      

Našli ho 14. decembra na ulici Grenseveien vo východnej časti Osla. Ležal v záveji pred reštauráciou a nemal pri sebe žiadne doklady. Polícii povedal, že si nevie spomenúť, ako sa volá a odkiaľ pochádza. České policajné prezídium v piatok potvrdilo, že muž je 36-ročný občana ČR. Totožnosť potvrdila analýza DNA vykonaná v Českej republike. Muža spoznala jeho rodina, on sám si však tváre rodičov nevybavil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies