Čečenský prezident Kadyrov poprel fámy o militantoch zo Sýrie pri hraniciach republiky

NETKY.SK • 21 August 2015, 06:56 • 2 min
Čečenský prezident Kadyrov poprel fámy o militantoch zo Sýrie pri hraniciach republiky

GROZNYJ - Čečenský prezident Ramzan Kadyrov poprel vo štvrtok fámy, že zvýšená kontrola cestnej premávky súvisí s prítomnosťou militantov zo Sýrie pri hraniciach republiky.

slovakia

left justify in out

"Tieto fámy nezodpovedajú realite. Boli sme nútení zvýšiť kontroly cestnej premávky, aby sme znížili počet nehôd a úmrtí na čečenských cestách," citovala Kadyrova agentúra TASS.

 

Ak by boli podľa čečenského lídra správy o militantoch pravdivé, kontroly by sa zvýšili na hraniciach, nie na cestách.

"Nechápem, prečo ľudia veria takýmto fámam. Pátrame po týchto diabloch všade, ale nemôžeme ich nájsť. Ak by prišli do republiky, ihneď by sme ich na mieste zlikvidovali. Bol by to pre nás okamih veľkého víťazstva," konštatoval Kadyrov.

 

Podľa oficiálnych štatistík zahynulo tento rok na čečenských cestách vyše 100 ľudí. V noci na 10. augusta zahynulo pri nehode v meste Gudermes sedem ľudí vrátane ženy a dvoch dievčat. Kadyrov vtedy prirovnal mieru nehodovosti k vojnovej situácii a vyzval na prísnejšie tresty za porušovanie pravidiel cestnej premávky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies