Časť programu vlády venovanú zdravotníctvu by M. Krajčí podporil

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 16:27 • 2 min
Časť programu vlády venovanú zdravotníctvu by M. Krajčí podporil

BRATISLAVA - Ak by sa dalo hlasovať len o časti Programového vyhlásenia vlády (PVV), oblasť venovanú zdravotníctvu by opozičný poslanec Marek Krajčí (OĽaNO-NOVA) podporil. Poslanec to uviedol v závere piateho rokovacieho dňa druhej parlamentnej schôdze.

slovakia

left justify in out

"Súčasný stav je taký vážny, že si už aj admirál flotily uvedomil, že táto loď by sa zakrátko potopila," pripodobnil situáciu v zdravotníctve Krajčí. Chce preto veriť, že nový krízový "kapitán" a jeho "posádka" to nedovolia a nebudú v zdravotníctve iba plátať vzniknuté diery, ale do rezortu prinesú poriadok.

 

O PVV už poslanci v Národnej rade (NR) SR diskutujú od začiatku týždňa, pokračovať budú aj v utorok 26. apríla. Do rozpravy ich je prihlásených ešte 18.

 

K hlasovaniu o Programovom vyhlásení vlády by teda malo dôjsť v priebehu budúceho týždňa. S najväčšou pravdepodobnosťou sa uskutoční bez predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD), ktorý je po operácii, a tiež bez predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS), ktorého operácia zrejme čaká.

 

Na vyslovenie dôvery potrebuje vláda získať aspoň 76 poslaneckých hlasov, štvorkoalícia sa môže oprieť o 81 poslancov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies