Cash: Občania EÚ budú mať vo Veľkej Británii férové zaobchádzanie

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 09:41 • 2 min
Cash: Občania EÚ budú mať vo Veľkej Británii férové zaobchádzanie

BRATISLAVA - Veľká Británia ostáva aj po referende o vystúpení z EÚ súčasťou Európy, pričom občania únie budú mať v Británii férové zaobchádzanie, lebo to platí aj o britských občanoch na druhej strany barikády.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na konferencii COSAC to dnes na pôde Národnej rady SR vyhlásil predseda eurovýboru Dolnej komory britského parlamentu William Cash.

 

"Aj keď nebudeme súrodenci, ostaneme bratrancami a sesternicami. Stále sme Európania, aj keď odchádzame z EÚ. Na výsledkoch referenda sa už nič nezmení, ďalšie referendum nebude. Pracujeme veľmi tvrdo na brexite," oznámil Cash.

 

Podľa jeho slov v Británii po referende nenastal žiaden armagedon. "Akciové trhy opäť stúpli. V zásade si myslíme, že z hľadiska perspektívy Veľkej Británie máme veľmi pozitívny výhľad," povedal.

 

Cash zdôraznil, že Veľká Británia pokračuje v spoločnej obrane v rámci NATO, Briti sú len trošku sklamaní Európskou úniou. "Občania takto rozhodli a som vďačný všetkým, ktorí sa k tomu stavajú s rešpektom," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies