Canterburský arcibiskup Welby: Hlad v Británii je šokujúcejší než v Afrike

NETKY.SK • 8 December 2014, 13:58 • 2 min
Canterburský arcibiskup Welby: Hlad v Británii je šokujúcejší než v Afrike

LONDÝN - Najvyšší predstavený anglikánskej cirkvi, canterburský arcibiskup Justin Welby, považuje prítomnosť hladujúcich ľudí v Británii za menej závažný, ale šokujúcejší fenomén, než aký videl na niektorých miestach v Afrike. Uviedol to pre denník Daily Mail, z ktorého dnes citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Welby, hlava 80-miliónovej cirkvi, porovnal svoj nedávny zážitok v Konžskej demokratickej republike (KDR) s anglickou rodinou, ktorá si vyzdvihovala jedlo z potravinovej banky. "Šokovalo ma to, hoci ich situácia nebola až taká vážna. K tomu, čo mali, sa nesprávali ľahostajne; bolo zrejmé, že majú veľké problémy," uviedol Welby.

 

"Miera plytvania v tejto krajine je ohromujúca. Ako národ ročne vyhodíme približne 15 miliónov ton potravín, z čoho najmenej štyri milióny tvorí jedlo z domácností," konštatoval arcibiskup. Prieskum problematiky hladu a chudoby v krajine poukázal na vzrastajúcu závislosť Britov trpiacich núdzou od potravinových bánk.

 

Welby spolu s inými náboženskými lídrami v minulosti kritizoval súčasnú britskú vládu za znižovanie sociálnych dávok za účelom zredukovať obrovský rozpočtový deficit. Vysokí cirkevní činitelia tvrdia, že táto situácia núti stále väčší počet ľudí využívať charitatívnu pomoc a dokonca vypínať vykurovanie v domácnostiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies