Cameron definoval ciele pre donorov: Nemôžeme pripustiť, aby celá generácia sýrskych detí nemala vzdelanie

NETKY.SK • 4 Február 2016, 13:12 • 2 min
Cameron definoval ciele pre donorov: Nemôžeme pripustiť, aby celá generácia sýrskych detí nemala vzdelanie

LONDÝN - Britský premiér David Cameron dnes sformuloval tri ciele, ktoré by podľa neho mala dosiahnuť darcovská konferencia pre Sýriu.

slovakia

left justify in out

Na tejto konferencii, ktorá sa dnes začala v Londýne, sa zúčastňujú lídri a diplomati z viac ako 70 krajín sveta, ako aj zástupcovia početných humanitárnych organizácií. Organizácia Spojených národov pred začatím konferencie vyjadrila nádej, že získa prísľuby v objeme celkovo viac než sedem miliárd dolárov len na tento rok, informovala agentúra Reuters. Prvým cieľom darcovskej konferencie podľa Camerona musí byť vyzbieranie čo najväčšej sumy na pomoc pre ľudí trpiacich dôsledkami konfliktu v Sýrii.

 

Druhým cieľom je zabezpečiť prístup všetkých sýrskych detí-utečencov k vzdelaniu. "Nemôžeme pripustiť, aby celá generácia sýrskych detí vypadla zo vzdelávacieho systému," zdôraznil Cameron. Podľa jeho slov treba dosiahnuť, aby každé sýrske dieťa mohlo chodiť do školy v krajine, kam sa uchýlilo pred vojnou, alebo v utečeneckom tábore. Treťou úlohou je pomoc krajinám, ktoré prijali veľký počet sýrskych utečencov. Cameron uviedol, že v prvom rade ide o Jordánsko, Turecko a Libanon.

 

Šéf britskej diplomacie uznal, že pre sýrsku vládu a zástupcov opozície musí byť ťažké rokovať. Súčasne však upozornil, že rokovania sú jedinou cestou k ukončeniu konfliktu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies