Cameron chcel zapôsobiť na ľudí, tí sa mu vysmievajú za jedenie hotdogu príborom

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 16:54 • 2 min
Cameron chcel zapôsobiť na ľudí, tí sa mu vysmievajú za jedenie hotdogu príborom

LONDÝN - Britský premiér David Cameron je od pondelka terčom žartov za to, že na opekačke v južnom Anglicku si síce odložil oblek i kravatu, sadol si k stolu s obyčajnými ľuďmi, ale svoj hotdog jedol príborom. Informovali o tom západné denníky a televízie.

slovakia

left justify in out

Jeho predvolebným štábom zrejme veľmi starostlivo pripravená operácia, ktorej cieľom bolo zobraziť Camerona ako politika blízkeho radovým občanom, tak nevyšla. Na internete sa nedebatuje o tom, že Cameron s rodinou Dochertyovcov v obci Poole v južnom Anglicku diskutoval o daniach a dôchodkoch, ale koluje jeho fotka, na ktorej konzumuje párok v rožku príborom.
     

Mnohí voliči už prostredníctvom siete Twitter dali najavo, že človeka, ktorý je hotdog príborom, "jednoducho nie je možné voliť". "Aká len to môže byť príšera, ktorá je hotdog vidličkou a nožom," poburovala sa vo svojom tweete Katie Martinová.
     

Cameronovu Konzervatívnu stranu jej odporcovia označujú za spolok snobov, ktorý bráni len záujmy tých najbohatších a najvplyvnejších. Samotný Cameron už neraz vyhlásil, že nezmení svoj "snobský" prízvuk ani sa neospravedlní za svoje detstvo a elitné vzdelanie v prestížnej internátnej škole Eton, kam svojho času chodili aj princovia William a Harry.
     

Svetové médiá pritom dnes upozorňujú, že nejde o prvý prípad, keď predvolebná snímka z "ľudového jedla" urobila medvediu službu jej hlavnému protagonistovi. Ranu svojej ľavičiarskej povesti zasadil aj vodca labouristov Ed Miliband, keď sa v tlači objavili snímky, ktoré ho zachytávajú, ako s rôznymi grimasami na tvári konzumuje šunkový sendvič. Pamätný bol aj newyorský starosta Bill de Blasio, ktorý jedol pizzu príborom, čím proti sebe poštval časť verejnosti považujúcu to za barbarstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies