FOTO Cake International Birmingham – raj pre cukrárov

NETKY.SK • 13 November 2017, 11:0 • 2 min
FOTO Cake International Birmingham – raj pre cukrárov

BIRMINGHAM – V dňoch 3. - 5. novembra sa v anglickom meste Birmingham konala medzinárodná cukrárska súťaž spojená s cukrárskym veľtrhom.

slovakia

left justify in out

Hovorí sa, že keď uvidíte krásu Ríma, už môžete zomrieť. V tomto prípade by sme mohli povedať: Vidieť Cake International v Birminghame a ožiť!

 

Zážitok z krásy, ktorú dokážu najlepší svetoví cukrári vykúzliť, vám vyrazí dych. Očarení boli aj účastníci zájazdu, ktorý zorganizoval Spolok Cukrárov Slovenska. Rozdelená na dve skupiny, no predsa takmer po celý čas spolu, sa 22 členná výprava stretla vo štvrtok večer na bratislavskom letisku. Do Anglicka odlietali v dobrej nálade a vo viere, že ich všetkých čaká nezabudnuteľný zážitok.

 

Monika Sisková, predsedníčka Spolku Cukrárov Slovenska, nám krátko po návrate sprostredkovala svoje dojmy. „Pre cukrárov, študentov, majsterky, pedagógov, majiteľov cukrární, novinárov, ale aj ďalších členov výpravy bola súťaž hlavne o inšpirácii. Vidieť na vlastné oči, kam až je možné cukrárske remeslo posunúť, do akej dokonalosti je možné cukrárske výrobky dotiahnuť (...) zostane v mysliach každého navždy. Zostáva len veriť, že svoje zážitky a postrehy prenesú do svojej práce a aj naši zákazníci si užijú takéto výnimočné torty. Verím taktiež, že možno už v blízkej budúcnosti na tejto súťaži budú porotcovia posudzovať aj torty zo Slovenska.“

 

Cake International v Birminghame radia odborníci medzi jednu z najprestížnejších a najkvalitnejších súťaží cukrárov z celého sveta. V množstve vypísaných kategórií si mohli súťažiaci vybrať tú, v ktorej chceli ukázať nielen odbornej porote, ale aj verejnosti svoj talent a svoje schopnosti.

 

Priniesť v tejto reportáži fotografie tých najkrajších tort nie je neľahké, museli by sme prezentovať stovky nádherných výtvorov. Preto odprezentujeme len malú ukážku toho, čo sme v Birminghame videli.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona