Bývalých členov tajných služieb obvinili zo sprenevery

NETKY.SK • 26 September 2013, 18:38 • 2 min
Bývalých členov tajných služieb obvinili zo sprenevery

ZÁHREB - Bývalého šéfa chorvátskej vojenskej tajnej služby, jeho zástupcu a troch zamestnancov obvinili zo sprenevery takmer 700 000 eur. Vo štvrtok o tom informovala prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Národný protikorupčný úrad vo vyhlásení uviedol, že obvinil zamestnancov zo "zneužitia moci, pretože spreneverili najmenej päť miliónov kún z fondov tajnej služby určených pre špeciálne účely". K defraudácii údajne došlo medzi rokmi 2009 a 2012 a dvaja z podozrivých sa pokúsili zločin zakryť, keď nariadili zničenie oficiálnych dokumentov, píše sa v stanovisku. To identifikuje obvinených len pod iniciálami, miestne médiá však uvádzajú meno exšéfa tajnej služby VSOA ako generálporučíka Darka Grdiča. Grdič šéfoval VSOA od roku 2008 do 2012, kedy bol menovaný do významnej pozície na ministerstve obrany. V rokoch 2003 až 2007 reprezentoval Chorvátsko v NATO. Boj proti korupcii a organizovanej kriminalite bol kľúčovou podmienkou, ktorú muselo Chorvátsko splniť, aby sa 1. júla mohlo pripojiť k Európskej únii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies