Bývalý nemecký kancelár Schmidt si urobil zásoby mentoliek až do 100. narodenín

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 14:52 • 2 min
Bývalý nemecký kancelár Schmidt si urobil zásoby mentoliek až do 100. narodenín

HAMBURG - Bývalý nemecký spolkový kancelár Helmut Schmidt (94) má doma 200 kartónov svojich obľúbených mentolových cigariet. Ako dôvod uviedol obavu zo zákazu ich predaja zo strany EÚ. Prezradil to v pondelok kandidátovi SPD na úrad spolkového kancelára Peerovi Steinbrückovi, ktorý prišiel do Karlsruhe v rámci predvolebnej kampane.

slovakia

left justify in out

Ako vypočítal denník Hamburger Morgenpost, ak by 94-ročný Schmidt vyfajčil denne škatuľku svojich obľúbených cigariet značky Reyno, zásoby pozostávajúce z 38.000 kusov by mu vystačili až do jeho stých narodenín. 

Koncom júna ministri zdravotníctva členských krajín Európskej únie dosiahli politickú dohodu ohľadom návrhu revidovanej smernice o tabakových výrobkoch. Podľa nej sa postupne utlmí predaj cigariet s príchuťou - napr. mentolu či vanilky. Podľa ministrov sa tak zaistí, že tabakové produkty budú chutiť aj voňať ako tabakové produkty. Znamená to teda, že predaj napríklad mentolových cigariet sa postupne ukončí. Návrh smernice, týkajúcej sa aj tzv. slimiek a atraktívnosti obalov či elektronických cigariet, však ešte musí schváliť Európsky parlament.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies