Bývalý minister obrany Jaroslav Naď vyrokoval dodanie nemeckého systému protivzdušnej obrany MANTIS na Slovensko

NETKY.SK • 1 August 2023, 19:00 • 2 min
Bývalý minister obrany Jaroslav Naď vyrokoval dodanie nemeckého systému protivzdušnej obrany MANTIS na Slovensko

BRATISLAVA - Oddnes na Slovensko postupne prichádza nemecký systém protivzdušnej obrany MANTIS, ktorého darovanie vyrokoval bývalý minister obrany a kandidát strany Demokrati vo voľbách do NR SR Jaroslav Naď.

slovakia

left justify in out

Doposiaľ podobným systémom slovenské ozbrojené sily nedisponovali, navyše, rezortu sa pod vedením J. Naďa podarilo získať tento prvok protivzdušnej obrany v hodnote vyše 200 mil. eur od Nemecka natrvalo a zadarmo a to vrátane munície a potrebného výcviku pre našich vojakov.

 

“Príchod MANTISu na Slovensko je jasný dôkaz rešpektu spojencov a výborných vzťahov, ktoré sa nerodia zo dňa na deň. Tiež to hovorí o tom, že ak dobrý manažér dáva energiu do reálne prospešných projektov a nie vlastných kšeftov, ako tomu bolo v minulosti, dajú sa robiť veľké veci. A presne v tom, chceme pokračovať,” povedal podpredseda Demokratov Jaroslav Naď.

 

 

Niekdajší minister obrany sa dnes zároveň zúčastnil na odovzdaní prvých dvoch húfnic Zuzana 2, ktoré si pre Ukrajinu objednali Dánsko, Nemecko a Nórsko. Kontrakt ešte minulý rok vyrokoval J. Naď pre štátnu akciovú spoločnosť Konštrukta-DEFENCE, ktorá dokopy vyrobí 16 ks samohybných kanónových húfnic za 92 mil. eur.

 

“To, že sa nám podarilo vyrokovať takýto kontrakt je doslova unikát. Nepoznám totiž v modernej histórii prípad, aby sa 3 krajiny spojili a dali kontrakt v oblasti obranného priemyslu v podstate konkurenčnej spoločnosti a podporili tak hospodárstvo inej krajiny. Slovenské podniky obranného priemyslu sú dnes vďaka kvalitným výrobkom, ale tiež našej prezentácií a vytrvalých rokovaniach zavalené prácou, čo sú skvelé správy pre našu ekonomiku,” povedal Naď a dodal, že to opäť svedčí o výborných zahraničných vzťahoch, správnom zahranično-politickom smerovaní a ocenení našej pomoci smerom k Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Matúš Mandrák - Demokrati Foto: MO SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies