Bývalý Ficov biznis v Rusovciach je na súde, v hre je 10 miliónov!

NETKY.SK • 13 August 2014, 08:56 • 2 min
Bývalý Ficov biznis v Rusovciach je na súde, v hre je 10 miliónov!

BRATISLAVA - Premiér Fico chcel s partnerom Aaronom Kedarom v roku 2003 budovať v bratislavskej časti Rusovce projekt s dvetisíc bytmi a domami asi za štyri miliardy korún, informujú dnešné Hospodárske noviny a dodávajú, že premiér v mene spoločnosti R.F. Development podpísal zmluvu s Podielnickým družstvom Dunaj, ktorá mu zabezpečovala právo odkúpiť pozemky.

slovakia

left justify in out

V zmluve bola klauzula, že ak pozemky predá inému investorovi zaplatí pokutu. Družstvo pozemky predalo. Firma sa dostala do rúk neznámemu majiteľovi, ktorý ju vlastní cez londýnsku firmu Elwing Limited. Názov firmy sa zmenil na Elwing Slovakia a v roku 2008 začala vymáhať pokutu. Od družstva žiada s úrokmi viac ako 10 miliónov eur.

 

O osude pohľadávky rozhodne súd. "Nemáme vedomosť o akomkoľvek prepojení spoločnosti Elwing Slovakia s osobou pána Roberta Fica - súčasným predsedom vlády alebo o akomkoľvek personálnom prepojení", uviedol Ladislav Róka, člen predstavenstva PD Dunaj.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies