Bývalý chorvátsky futbalista Klasnič čaká na nového darcu obličky

NETKY.SK • 27 September 2016, 17:13 • 2 min
Bývalý chorvátsky futbalista Klasnič čaká na nového darcu obličky

HAMBURG - Bývalý chorvátsky futbalový reprezentant Ivan Klasnič potrebuje nového darcu obličky, v opačnom prípade môže byť jeho život vo vážnom ohrození. Informovala agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný Klasnič má od roku 2007 obličku po svojom otcovi, ktorá však už nedokáže pracovať naplno. "Lekári mi povedali, že tento orgán nebude fungovať doživotne," vyhlásil Klasnič, ktorý čaká na nového darcu. Na pomoc rodinných príslušníkov sa však už spoľahnúť nemôže, pretože ich orgán by jeho organizmus nedokázal prijať.

 

Klasnič dlhé roky pôsobil v nemeckej bundeslige, keď hrával za FC St. Pauli, Werder Brémy a 1. FSV Mainz. Medzitým pôsobil aj vo francúzskom Nantes a anglickom klube Bolton Wanderers. V drese Chorvátska nastúpil na 41 medzištátnych zápasoch a strelil v nich 12 gólov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies